Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی گفت: ساماندهی 17 کیلومتر از مسیل های حوزه آبریز بجنورد در قالب دیواره سازی نیازمند تامین اعتبار است که در حال حاضر هر کیلومتر دیواره سازی به اختصاص پنج تا شش میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر اترک،  وحید واسطه، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی درباره حوزه آبریز شهر بجنورد اظهار کرد: شهر بجنورد 12 مسیل در حوزه آبریز خود دارد که برخی از این مسیل ها به طور مستقیم به شهر بجنورد وارد می شود و برخی دیگر نیز از پیرامون این شهر گذر می کنند که در نهایت 12 مسیل به رودخانه اترک سرازیر می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واسطه گفت: این 12 مسیل در حوزه آبریز شهر بجنورد به طول 217 کیلومتر شامل مسیل های فیروزه، شاه جوب، بازخانه، حمزانلو، ملکش، پسته، دوبرار، لنگر، باغچق، علی آباد، حمید و اسفیدان هستند.

وی درباره اقدامات شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در زمینه ساماندهی این مسیل ها به منظور جلوگیری از وقوع سیلاب های احتمالی عنوان کرد: در گذشته طی سال های 86 و 87 مسیل های فیروزه و شاه جوب در شرق شهر بجنورد بازگشایی مسیل انجام شد، با این وجود، اقدامات ساماندهی در مسیل های ملکش، دوبرار و پسته واقع در ضلع غربی بجنورد تا پایان سال 97 ضعیف بوده اند.

وی گفت: با وقوع بارش های سیل آسا در خراسان شمالی از هفته پایانی اسفند ماه 97 تا پایان فروردین ماه امسال، این شرکت در شرایط احتمال وقوع سیلاب در حوزه آبریز شهر بجنورد بازگشایی مسیل ملکش به طول دو هزار و 300 متر، لایروبی مسیل پسته به طول سه کیلومتر و لایروبی مسیل منطقه باقرخان و جانبازان به طول 200 متر همچنین رفع انسداد چندین گلوگاه عبور سیلاب را با دستور دادستانی و با مشارکت شهرداری در بجنورد را انجام داد.

واسطه تصریح کرد: در بازگشایی مسیل ملکش در بستر این مسیل، با ساخت و سازهایی از جمله یک واحد گلخانه ای و یک واحد کارخانه آرد همچنین تصرف حریم مسیل مواجه بودیم که با ارائه نقشه های هوایی حریم و بستر مسیل ملکش در قبل از سال 47 به دادستانی بجنورد نسبت به تخریب ساخت و سازهای در این مسیل و بازپس گیری اراضی تصرفی در حریم این مسیل اقدام کردیم تا با این اقدامات، تهدید خطر بروز سیلاب در شهر بجنورد مرتفع شود.

وی افزود: در راستای تخریب ساخت و سازها در مسیر بازگشایی مسیل ملکش، تاسیسات یک واحد تولیدی تیرچه بلوک، بخشی از کارخانه فضای گلخانه و بخشی از دیواره کارخانه آرد که در مسیر این مسیل بودند تخریب و از میان برداشته شد همچنین زمین های کشاورزی در حریم این مسیل نیز تصرف شدند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در ادامه اعلام کرد: این شرکت در سال مالی 98، انجام لایروبی 22 کیلومتر از مسیل های خارج از شهر بجنورد همچنین دیواره سازی هفت کیلومتر در مسیل پسته، سه کیلومتر در مسیل ملکش، هفت کیلومتر در مسیل شاه جوب را در دستور کار دارد.

وی با یادآوری این مطلب که در حال حاضر هر کیلومتر دیواره سازی در مسیل ها حدود پنج تا شش میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، تاکید کرد: در حال حاضر پیگیر هستیم تا اعتبارات منابع ملی برای اختصاص به ساماندهی مسیل ها در استان در سال مالی 98 افزایش یابد همچنین منابع استانی برای این امر نیز اختصاص داده شود.

افزون بر این، وی با بیان اینکه بخشی از منطقه مسکونی گلستان شهر بجنورد نیز در مسیر سه مسیل بالادست شامل لنگر، باغچق و علی آباد ساخته شده است، اعلام کرد: برای از بین بردن خطر سیلاب در این منطقه باید یک مسیل جدید انحرافی ساخته شود تا روان آب های احتمالی در این منطقه به سوی کال پسته هدایت شوند و به این منطقه مسکونی آسیبی وارد نشود.

واسطه خاطر نشان کرد: برای احداث این مسیل جدید باید اراضی تملک شوند.

وی همچنین افزود: مطالعات اجرای احداث این مسیل به پایان رسیده اما هنوز اجرای آن مصوب نشده است.

وی خاطر نشان کرد: احداث این مسیل به اعتبار زیادی نیاز دارد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در پاسخ به این سوال که با کدام مجوز بخشی از منطقه گلستان شهر بجنورد در مسیر عبور سیلاب و در مسیر سه مسیل یاد شده، ساخته شد؟ اظهار کرد: شرکت آب منطقه ای استان در سال 91 اخطارها را به شرکت های سازنده ساخت و ساز مسکن مهر در حریم و بستر مسیل در گلستان شهر را ارسال کرده بود، با این وجود، این شرکت های سازنده به این اخطارها هیچ توجهی نکردند.

وی در بخشی دیگر از سخن خود در مورد اقداماتی که برای مدیریت سیلاب در حوزه آبریز شهر بجنورد باید انجام شوند، اظهار کرد: انجام اقدامات آبخیزداری در مبدا به راه افتادن روان آب ها با هدف کاهش حرکت رسوبات در هنگام به راه افتادن سیلاب ها همچنین جلوگیری از به راه افتادن سیلاب ها بسیار ضروری است.

وی همچنین با یادآوری این مطلب که اداره کل منابع طبیعی استان اعلام کرده بود اقدامات آبخیزداری در بالا دست مسیل های پسته و دوبرار را انجام داده است، این سوال را مطرح کرد: چرا در فروردین ماه امسال در محله ویلا شهر بجنورد سیل به راه افتاد!

واسطه همچنین تاکید کرد: باید سدهای کوچک در مسیر حوزه آبریز بجنورد به منظور کند کردن حرکت سیلاب ساخته شوند.

وی همچنین تصریح کرد: شرکت آب منطقه ای نباید امکان ساخت و ساز در بستر و حریم مسیل ها را به سودجویان بدهد که در همین راستا، نقشه های بستر حریم مسیل ها و رودخانه ها را به سازمان ثبت و اسناد ارائه داده ایم که هیچ مجوزی برای متقاضیان در این حریم و بستر صادر نشوند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی در خاتمه با اشاره به اینکه در بند 1 و 2 ماده 55 قانون وظایف شهرداری ها تعریف شده است که ایجاد مجاری آب در سطح شهر همچنین تنظیف و نگهداری انهار و مجاری آبها با شهرداری ها است، بنابراین، در همین راستا، مدیریت شهری سیلاب در راستای لایروبی مسیل های داخل شهر، دیواره سازی مسیل ها، ساخت محل گذر روان آب ها از سطح شهر بر عهده شهرداری ها هستند که انتظار است شهرداری ها بر انجام این وظایف توجه لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۰۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین خلعتی ظهر سه شنبه در بازدید از مرکز خرید گندم شبانکاره شهرستان دشتستان بیان کرد: آغاز فعالیت خرید گندم به عنوان مباشر شرکت غله و خدمات بازرگانی توسط این شرکت از سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود و امسال دومین سال فعالیت این مرکز است.

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر افزود: با توجه به برنامه‌های الگوی کشت در جهت افزایش تولید محصولات استراتژیک مانند گندم در این منطقه، تجهیز این مرکز خرید نقش مؤثری در حمایت ارائه خدمات مطلوب به کشاورزان منطقه خواهد داشت و مورد استقبال قرارگرفته است.

وی گفت: این مرکز خرید واقع در اراضی روستای دهداران با وجود انبار سه هزار تنی و فراهم شدن شرایط اولیه آماده ارائه خدمت به کشاورزان منطقه شده است که در ادامه فعالیت نیاز مند بهبود شرایط شامل مسیر دسترسی آسفالته، محوطه سازی و تعمیرات مورد نیاز انبار خواهد بود.

وی با اشاره به پیش بینی‌های شرایط جوی خواستار توجه و دقت بیشتر در جمع آوری، ذخیره سازی و نگهداری محصول توسط عوامل خرید و لزوم تسریع در حمل و جمع آوری گندم‌های خریداری شده از مراکز روباز به مراکز ذخیره سازی سرپوشیده شد.

مدیر تعاون روستایی استان بوشهر در جریان این بازدید با اعضا هیأت مدیره شرکت و مدیر عامل شرکت دیدار و راهکارهای بهینه سازی ارائه خدمات و افزایش نقش شرکت در ارائه نهاده‌ها و کمک به افزایش کارایی تولید در قالب تشکل‌های را تبیین و ارکان شرکت با اعلام آمادگی همکاری به ارائه نظرات پرداخت.

کد خبر 6099413

دیگر خبرها

  • ارتقای راه‌های سیستان وبلوچستان به بزرگراه نیازمند ۳۰ همت
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • مزارع چند کشاورز در ۳ روستای پاکدشت در پی سیلاب آسیب دید
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد / خسارت به اراضی کشاورزی در 3 روستا
  • سیلاب پاکدشت در مسیل رودخانه هدایت شد
  • وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها
  • نجات ۴۳ هزار زن باردار در مناطق درگیر سیل بلوچستان
  • خسارت ۳۹ میلیارد تومانی سیلاب به حوزه کشاورزی خراسان شمالی