Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایشگاه «کارآفرینی، تجلی تلاش اقوام و رونق تولید ملی» در دانشگاه علوم پزشکی بجنورد برگزار و تمام سود حاصله از نمایشگاه به مردم سیل زده کشور اهدا شد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری، سال ۹۸ توسط مقام معظم رهبری به نام «رونق تولید» نامگذاری شد. این امر سبب شده تا جامعه دانشگاهی نیز برای خود نقشی تعریف کرده و بخواهد اندکی در رونق تولید اثرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاید دانشجویان به تنهایی نتوانند یک کارخانه بزرگ راه اندازی کنند و یا یک کارگاه مجهز با چندین کارگر را مدیریت کنند، اما این دلیلی نشده تا دانشجویان بی کار بنشینند. یکی از فعالیت‌های خرد دانشجویان که می‌تواند در راستای رونق تولید قلمداد شود، برگزاری نمایشگاه‌های تولیدات خانگی و یا صنایع کوچک است که در شهر و استان خود شناخته شده نیستند، اما با اندکی حمایت و تبلیغ می‌شود آن را به عنوان یک منبع درآمد مناسب معرفی کرد.

یکی از این نمایشگاه‌ها که در دانشگاه علوم پزشکی بجنورد دایر شد، نمایشگاه «کارآفرینی، تجلی تلاش اقوام و رونق تولید ملی» بود. این نمایشگاه شامل ۲۳ غرفه بود و طبق گفته‌ی مسئول برگزاری، حدود ۲۰۰۰ نفر از نمایشگاه بازدید کردند.

نمایشگاه ذکر شده با محوریت تبلیغ صنایع دستی برگزار شد. از این رو غرفه‌هایی مانند معرق کاری، گلیم، نساجی، عروسک بافی و گچبری از جمله بخش‌های پرطرفدار نمایشگاه به شمار می‌آمد. البته غرفه‌ی ارائه خدمات پزشکی و مامایی و مشاوره روانشناسی جزو جدانشدنی نمایشگاه‌هایی است که در دانشگاه علوم پزشکی برگزار می‌شوند. همچنین غرفه طب سنتی نیز طرفداران خاص خودش را جذب کرده بود. همچنین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با هدف کمک به سیل زدگان غرفه‌ای تحت عنوان «نسیم مهرورزی» دایر کرده بودند.

حضور اقوام مختلف در نمایشگاه یکی از نکات قابل توجه به شمار می‌آمد. غرفه‌هایی مختص اقوام ترک، کرمانج، ترکمن و استان خراسان جنوبی باعث شده بود به جذابیت نمایشگاه افزوده شود. بازدیدکنندگان می‌توانستند در آن غرفه‌ها لباس محلی بر تن کنند و با آن عکس یادگاری بگیرند.



اهدای درآمد نمایشگاه به مردم سیل زده
عباسی، مسئول برگزاری نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار ما از حضور ۴ غرفه‌ی میهمان با همکاری اداره کل میراث فرهنگی خبر می‌دهد و می‌گوید: درآمد‌های حاصل از غرفه به طور کامل به مردم سیل زده اهدا خواهد شد که این رقم ۳ میلیون تومان بود؛ درواقع خرید‌های دانشجویان از غرفه داران این میزان سود به همراه داشته که به طور کامل به هموطنانی که دچار حادثه شده اند اهدا می‌شود.

عباسی ادامه می‌دهد: آنچه مهم است کسب درآمد از طریق کار و زحمت خود دانشجویان بود و نه از جیب پدر و مادر؛ این نمایشگاه توانست به طور همزمان هم قدمی در جهت کاهش بیکاری بردارد و نیز به یک مشکل اجتماعی یعنی سیل ورود کند و دانشجویان را با این دو معضل به طور مستقیم درگیر کند.

مسئول برگزاری نمایشگاه در پایان سخنانش یکی از معیار‌های «دانشگاه پاسخگو» را بی تفاوت نبودن نسبت به مسائل و مشکلات اجتماعی می‌داند و معتقد است این نمایشگاه تمرینی برای دغدغه‌مند کردن دانشجویان بود.

غرفه داری که از تربت جام به بجنورد آمده بود
اما به سراغ برخی از غرفه‌ها نیز رفتیم. یکی از غرفه‌هایی که از جذابیت بیشتری برخوردار بود، از جمله غرفه‌های میهمان به شمار می‌آمد. گرداننده‌های این غرفه از شهرستان تربت جام آمده بودند و سعی داشتند دانشجویان را با فرهنگ و رسوم خودشان آشنا کرده و لباس‌های محلی و صنایع دستی خود را به معرض نمایش بگذارند.

مسئول این غرفه از استقبال دانشجویان از اجناس موجود سخن به میان می‌آورد و از کاهش قدرت خرید مردم گلایه می‌کند و می‌گوید: البته در بجنورد استقبال به نسبت مکان‌های دیگر بیشتر بوده است.

وی که در شهر خود یک کارگاه تولیدی صنایع دستی دارد می‌گوید: تاکنون بیش از ۴۰۰ کارآموز را آموزش داده ام که برخی از آن‌ها اکنون همکار خودم شده اند و به این طریق سعی داریم اثری در افزایش کارآفرینی داشته باشم.

قیمت بالای مواد اولیه، مشکل اصلی چرم دوزی
دیگر غرفه‌ای که به سراغ آن رفتیم مربوط به هنر چرم بافی بود. بانویی که در این غرفه به عنوان یک کارآفرین به ارائه محصولاتش می‌پرداخت و اجناس خود را به فروش می‌رساند به خبرنگار ما می‌گوید: من یک کارگاه دارم که به طور مستقیم برای ۲ نفر و به صورت غیر مستقیم برای ۶ نفر اشتغال زایی کرده ام و در تولید کیف و کفش چرمی دست دوز فعالیت داریم.

وی بالا بودن قیمت چرم طبیعی را علت عدم استقبال مردم از این کالا عنوان می‌کند و می‌افزاید: از همین رو چرم مصنوعی نیز در کالا‌ها به کار می‌بریم تا قیمت متعادل‌تر شود و مردم بتوانند اجناس ما را خریداری کنند.

این کارآفرین بااشاره به نام گذاری سال ۹۸ می‌گوید: امیدواریم در سال جدید حمایت‌ها بیشتر شود تا بتوانیم تولیدات بیشتری انجام دهیم؛ ناگفته نماند اداره میراث فرهنگی استان کمک‌های مناسبی را تاکنون ارائه داده.

برپایی این قبیل نمایشگاه‌ها می‌تواند علاوه بر آشنا کردن مردم با ابعاد مختلف کارآفرینی، آن‌ها را برای راه اندازی یک کسب و کار مستقل ترغیب کند. آنچه عیان بوده لزوم افزایش فعالیت‌های مستقل از دولت برای رشد تولید است البته نباید فراموش شود در این میان دولت نیز باید تسهیلات مناسبی را به کارآفرینان واگذار نماید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نمایشگاه کارآفرینی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۲۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمون میان دوره پیش کارورزی ۱۷ خرداد ماه برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت آموزشی وزارت بهداشت، دکتر بابک ثابت، دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی از برگزاری آزمون میان دوره پیش کارورزی به صورت الکترونیک در ۱۷ خرداد ۱۴۰۳ برای واجدین شرایط خبر داد و گفت: جاماندگان آزمون اسفند ۱۴۰۲ و دانشجویان پزشکی که تا پایان خرداد ماه تمامی بخش های خود را در دوران کارآموزی به اتمام رسانده باشند می توانند در آزمون امسال شرکت کنند.

وی افزود: با توجه به تعداد دانشجویان، این آزمون به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان و در مراکز آزمون الکترونیک دانشگاه های منتخب برگزار می شود.

کد خبر 6098111

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • دانشجویان بین الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی تجمع می‌کنند
  • دانشجویان بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی تجمع می کنند
  • رونق نشریات دانشجویی دغدغه‌مند و رو به جلوست
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • آزمون میان دوره پیش کارورزی ۱۷ خرداد ماه برگزار می شود
  • آزمون میان دوره پیش کارورزی پزشکی ۱۷ خردادماه برگزار می‌شود
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند