Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، کلاته نقی روستایی در چند کیلومتری بجنورد است که اگرچه در امتداد سرچشمه پرآب روستای مهنان بعد از روستای قره باشلو قرارگرفته، اما دارای محرومیت‌هایی است که ناشی از انجام ندادن برخی از سازمان‌ها به تکلیف‌های خود است. به طور مثال شاید خنده‌تان بگیرد وقتی بشنوید برخی از اهالی این روستای پرآب و حاصلخیز به خاطر کم بودن فشار آب باید تا ساعت ۱۱ شب صبر کنند تا بتوانند استحمام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در این نوشته به خطرها و تهدیدات بالقوه کانالی که از میان اراضی و باغات این روستا عبور می‌کند؛ می‌پردازیم. یکی از اهالی روستا وقتی متوجه شد نوشتن گزارش و تهیه خبر از دستم ساخته است از من تقاضا کرد به سمت کانال حرکت کنیم.

وقتی آقای قربجانلویی می‌خواست از کنار یک باغ مرا به داخل کانال هدایت کند از او عکسی تهیه کردم که هر کس ببیند احساس می‌کند او از روی کوهی به ته دره می‌رود. از داخل کانال به بالا که نگاه می‌کردیم دیواره‌های کانال را ریشه‌های درختان شکل می‌دادند.

شاید این تصاویر از درخت‌هایی که ریشه‌هایشان در هوا رهاشده برای عکاسی مناسب باشد ولی این تصویر نشانگر زخم‌های سیل و بی‌مسئولیتی‌های مسئولان برای به هلاکت رساندن درختان را نشان می‌دهد. حضور هر عکاس و گردشگر و یا اهالی روستا در درون این کانال بسیار خطرناک است چون اگر سیلی بیاید مدت‌ها طول می‌کشد که فردی خود را بخواهد نجات دهد و بی‌شک او طعمه جریان تند سیل احتمالی می‌شود.

در بالادست این روستا روستای قره‌باشلو و مهنان قرار دارد که عمق این کانال در آنجا هنوز به این خطرناکی نشده است. در سال‌های گذشته به خاطر بی‌توجهی به فرسایش خاک از کف رودخانه وضعیت فعلی ایجادشده است که به آن کانال گفته می‌شود. آب رفتن زمین‌های مجاور این کانال موجب شده در برخی از نقاط عرض این کانال حتی به بیست متر هم برسد و درختان باغات را یک به یک به کام مرگ و تباهی بکشاند.

مسلماً سازمان‌هایی چون مدیریت بحران استانداری باید احساس خطر کند و با ارسال گزارشی از خطرات بالقوه این کانال، اعتبارات مناسبی را از ستاد مدیریت بحران کشور برای ایجاد بندها و همچنین دیواره‌ها جذب کند. جهاد کشاورزی و منابع طبیعی که متولی حفظ خاک و اراضی این روستا هستند و همچنین سازمان آب منطقه‌ای که ساماندهی و مدیریت همه مسیل‌ها و رودخانه‌ها را دارند؛ می‌تواند با نگاه مسئولانه‌تر با طرح این تهدید بالقوه و تأمین اعتبار ساماندهی با ایجاد چند بند با ارتفاع ۱۰ متر عمق کانال را به ۳ متر کاهش دهند تا در بروز حادثه خطرناک سیل شاهد کمترین خسارات به اراضی و باغات این خطه سرسبز خراسان شمالی باشیم.

کد خبر 536894 برچسب‌ها منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منابع طبیعی وزارت جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۹۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشین بنز لهجه کنی‌ها را تغییر داد! |ماجرای کدخدای پونک و ماشین‌هایش

همشهری آنلاین- سمیرا باباجانپور :اهالی روستای کن و بسیاری از روستاهای حاشیه‌ای تهران کمتر به شهر می‌آمدند. اغلب نیازهای روزمره را در روستا مهیا می‌کردند و در مواردی خاص و یا برای فروش میوه و محصولات باغی و دامی راهی شهر یا همان مرکز پایتخت می‌شدند. به همین دلیل، مهم‌ترین وسیله حمل‌ونقل همان چهارپا بوددر چنین دورانی، بنز سفیدرنگ حاج محمد یعقوبی که به حاج محمد بالونی معروف بود، باهیبت و شکوه خاصی وارد روستا شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

این یعنی راه رفت‌وآمد به شهر هموارترو راحت‌تر شده و جوان‌ترها بیشتر از روستا خارج می‌شدند. «علیرضا یعقوبی» نوه حاج محمد بالونی می‌گوید: «پدربزرگ هیچ‌وقت حاضر نشد ماشینش را بفروشد. البته قبل از این بنز مینی‌بوس به روستا آمده بود، اما بنز سفید آلمانی ماشین‌ خاصی بود که چشم اهالی به جمالش روشن شد. پدربزرگم جوان‌های زیادی را با همین بنز به شهر می‌برد. رفت‌وآمد اهالی به شهر باعث شد تا هم لهجه کنی‌ها تغییر کند و هم امکانات شهری بیشتر وارد روستا شود.»

قصه پونکی ها و نخستین ماشین های کدخدا

روستای پونک هم جزء نخستین روستاهایی بود که مردمانش ماشین‌دار شدند. مرحوم «محمد فدایی» کدخدای پونک با خرید یک جیب نخستین ماشین را به روستا آورد. «احترام فدایی» دختر کدخدا می‌گوید: «پدر علاقه زیادی به ماشین داشت. اول جیب خرید و بعد فولکس را به روستا آورد و بعد هم شورلت معروفش که عاشقش بود.

مرحوم محمد فدایی ، آخرین کدخدای پونک در کنار ماشین معروفش

آن روزها خرید ماشین هم هزینه زیادی داشت و هم گرفتن تصدیق رانندگی مشکل بود. در مسیر جاده روستای حصارک و طرشت اتوبوسی تردد می‌کرد که به «اتوبوس توکل» معروف بود. این اتوبوس اهالی این محدوده را به شهر می‌برد، اما دیربه‌دیر می‌آمد برای همین پدرم مردم را هر جا که می‌دید سوار می‌کرد. بعدها پدرم ۲ مینی‌بوس خرید و این مینی‌بوس‌ها مسافرهای روستاهای پونک را به باغ فیض، صادقیه، سه‌راه طرشت و بعد خیابان آزادی می‌بردند.»

دختر آخرین کدخدای محله پونک خاطره تلخی از ماشین‌های آن روزگار دارد. او می‌گوید: «حاج محمدحسن پونکی که پدر مادرم بود در خیابان آزادی با ماشین تصادف و فوت می‌کند. او نخستین پونکی بود که در حادثه رانندگی درگذشت.»

روایت‌هایی از نخستین شرکت‌های مسافربری | وقتی گاریخانه‌ها به گاراژ تبدیل شدند شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم

کد خبر 849185 برچسب‌ها هویت شهری همشهری محله

دیگر خبرها

  • نگرانی اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار + تصاویر
  • مصائب روستای سوخته؛ این‌بار ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نه!
  • به تماشای رقص آبشار و شکوفه‌های گیلاس بنشینید!
  • گشت و گذار در سرزمین انبه‌های ترش | یخچال کله قندی ۲۷۰ساله در حوالی پایتخت
  • ماشین بنز لهجه کنی‌ها را تغییر داد! |ماجرای کدخدای پونک و ماشین‌هایش
  • ماشین آتش‌نشانی آب داشت، اما نیرو نداشت؛ روایت بازماندگان روستای سوخته
  • امامزاده ابراهیم، هفت روز پس از آتش‌سوزی مهیب
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • پیگیری و تسهیل رفع مشکلات اهالی کلاته محمدعلی پهلوان
  • یادواره شهدای روستای ارکان بجنورد