Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید گریوانی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهسازی مسیل های مرکز استان با هدف جلوگیری از آسیب آب‌های سطحی، سیلاب ها و مدیریت بحران در دست پیگیری است که البته مسوولیت آن به شرکت آب منطقه ای استان واگذار شده است.

وی گفت: یکی از دغدغه ها، روان آب و سیلاب است، آبهای سطحی از ۱۳ حوزه آبریز به سمت شهر و هسته مرکزی بجنورد هدایت می شود که بیشتر آن ناشی عدم کنترل مناسب سیل آب های فصلی و رسوبات در خارج از محدوده شهر بوده و  از سمت غرب، جنوب و شرق وارد  شهر می شود این در حالی است که زیرساخت ها برای مدیریت روان آب و سیل ایجاد نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کانال ها و خندق ها نیاز به لایروبی دارد و این امر مهم به طور کامل انجام نشده است خاطرنشان کرد: اکنون حدود ۲۰ کیلومتر  از طول حدود ۲۴ هزار و ۵۰۰  متری مسیل‌های داخل محدوده خدماتی مرکز استان به بهسازی نیاز دارد. 

گریوانی با بیان اینکه تاکنون پنج هزار و ۲۰۰ متر از مسیل های ملکش و  آفرینش، کال پسته، دوبرار و جوادیه و امام هادی(ع) بهسازی شده است، تصریح کرد: در زمینه بهسازی مسیل های بجنورد اخیرا قسمتی از خندق در مسیر ملکش و حلقه سنگ، پل خ طالقانی قسمت پشت ساختمان آتش نشانی و خندق در مسیر کنار گذر شمالی تا پل غیر همسطح مناسب سازی شده است.

وی با اشاره به اینکه مسیل ملکش و آفرینش پنج هزار و ۵۰۰ متر طول دارد که سه هزار متر از آن معادل ۵۴ درصد از آن نیازمند بهسازی است افزود: هشت هزار متر از مسیل ۱۰ هزار متری کال پسته هم در محله های صادقیه و حصار شیرعلی نیاز به بهسازی دارد.

وی اظهار داشت:  مسیل ولی عصر(ع) به طول هفت هزار و ۳۰۰ متر و مسیل جوادیه و امام هادی(ع) به طول پنج هزار متر از دیگر مسیل های بجنورد است که همه آن باید بهسازی شود، همچنین یکهزار متر از طول هزار و ۷۰۰ متری مسیل دوبرار هم نیازمند بهسازی است.

نگرانی ها از سیلابی شدن گلستان شهر 

گریوانی افزود: یکی از نگرانی های ما در زمینه مدیریت آب های سطحی در گلستان شهر بجنورد است که در این زمینه هم اقدامات موثری انجام نشده است، شرکت آب منطقه ای باید به اجرای این طرح سرعت دهد. 

وی اظهار داشت: مطالعات مربوط به هدایت آب‌های سطحی و جلوگیری از مشکلات سیلاب در  شهر بجنورد انجام شده، اما اجرای آن لنگ تأمین اعتبار است و تامین اعتبارات در این زمینه هنوز بلاتکلیف است.

وی گفت: بر اساس طرح مطالعه شده، سیلاب و روان آب‌های گلستان شهر جمع آوری و به کال پسته منتقل می‌شود. برای ساماندهی مسیل های گلستان شهر بجنورد باید ۱۳ کیلومتر کانال، چهار دهنه پل و ۲۵ مورد کف بند اجرا شود.

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بجنورد در باره مخاطرات سیل در مجموعه مسکونی گلستان شهر خاطرنشان کرد: برای ساخت و سازها باید استعلام‌های لازم از شرکت آب منطقه‌ای انجام شود البته در سال‌های اخیر این اقدام انجام می‌شود. 

گریوانی اظهار داشت: در سال ۹۱ اخطارهای لازم در زمینه سیل گیر بودن مجموعه مسکونی گلستان شهر بجنورد داده شده است اما ساخت و سازها در مسیر آب‌های سطحی اجرا شده است.

به گزارش ایرنا گلستان شهر بجنورد، بزرگترین مجموعه مسکونی خراسان شمالی است که در قالب طرح مسکن مهر در شمال بجنورد اجرا شده است.

کارشناسان می گویند سیلاب هایی که به سمت بجنورد سرازیر می شود بیشتر از سمت جنوب و غرب می آیند و بعد از طی مسیری به سمت فرودگاه می روند که اگر کانال ها و مسیل ها با زباله و نخاله پر شوند، خطرساز خواهد بود.  

گریوانی گفت: بارش باران باعث جاری شدن سیل از مسیر خندق و کال پسته به بجنورد و در نتیجه آب گرفتگی بسیاری از منازل در حاشیه پایین دست شهر می شود.

وی افزود: بارندگی شدید و سیل آسای باران تمامی منطقه خیابان گلستان از مسیر فرودگاه را با خطر سیل روبه رو می کند. بعضا پل جاده گلستان در بارندگی مسدود می شود و آب از مسیر انتهای فرودگاه به شهر سرازیر شده و وارد خیابان و کوچه های گلستان می شود.

بحران راه گریز از سیل در بجنورد 

گریوانی اظهار داشت:  مرکز استان خراسان شمالی دارای سه کانال بزرگ است که از داخل شهر عبور می کند و در بارندگی‌های رگباری حجم آب این کانال‌ها پر را پر می نماید که وجود گل ولای و ضایعات نیز به خطر آبگرفتگی می افزاید.

وی اظهار داشت: در زمان اضطرار و حادثه تنها سه مسیر برای خارج شدن از شهر بجنورد وجود دارد، این سه محور شامل خروجی به سمت افراین، شیروان و آشخانه است، در زمان حادثه به یقین شاهد ازدحام و ترافیک سنگین در مسیر ها خواهیم بود.

دبیر ستاد مدیریت بحران شهرداری بجنورد خاطرنشان کرد: در این زمینه باید مسیرهای جایگزین برای زمان بحران پیش بینی شود و این مسیرها به مردم معرفی شود تا با هجوم افراد به مسیرهای خروجی کنون روبه رو نباشیم.

شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد. 

بر اساس این گزارش، مردم شهر بجنورد در این سال‌ها آبگرفتگی معابر در هسته مرکزی شهر را بسیار تجربه کرده‌اند.

برچسب‌ها بجنورد خراسان شمالی سیل شهرداری بجنورد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد خراسان شمالی سیل بجنورد خراسان شمالی سیل شهرداری بجنورد گلستان شهر بجنورد خراسان شمالی آب های سطحی هزار متر کال پسته مسیل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۸۴۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت

 مهدی عباس‌پور گفت: این اعتبار برای ساخت بندهای خاکی و حفظ و هدایت و افزایش زمان تمرکز رواناب‌ها و طرحهای آبخیزداری و آبخوان داری و تعویض شبکه فرسوده آب شرب در این شهرستان هزینه می شود.

وی اضافه کرد: از این میزان ۱۰۰ میلیارد ریال برای ساخت بندهای خاکی و سه هزار مترمکعب توری سنگی (گابیون) در راستای باز بودن چشمه‌ها و افزایش زمان تمرکز رواناب‌ها هزینه خواهد شد.

گابیون بندی رودخانه روشی بسیار کارآمد در ایجاد استحکام در بستر رودخانه است که از گذشته در مصر باستان رواج داشته و امروزه در دنیا اما به شکل مدرن مورد استفاده قرار می گیرد. در این راستا دیواره هایی با ترکیب سیم مفتول پر شده از قلوه سنگ ایجاد می شود و موجب جلوگیری از هدررفت روانابها می شود.

فرماندار خواف گفت: با توجه به فرسودگی شبکه آب در برخی از نقاط شهری و روستایی این شهرستان، ۱۰۰ میلیارد ریال از این اعتبار برای تعویض شبکه آب شرب هزینه می شود.

عباس‌پور افزود: در راستای تاکید استاندار خراسان رضوی مبنی بر توسعه پایدار شهرستانهای دارای ظرفیت صنعتی و معدنی و با پیگیریهای انجام شده از محل اعتبارات ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن در سال ۱۴۰۲، نزدیک به ۴۷۰ میلیارد ریال در مرحله نخست به شهرستان خواف تخصیص یافت.

وی ادامه داد: این اعتبار بنا بر نیازسنجی انجام شده و ضرورت های شهرستان خواف در حوزه های راه، آب شرب ، بهداشت و درمان ،محیط زیست و امداد و نجات تخصیص یافته است.

فرماندار خواف پیش از این گفته بود: بر اساس قانون، شرکتهای معدنی باید هشت تا ۱۵ درصد سود حاصل از درآمد فعالیتهای معدنی خود را در طول سال به خزانه دولت واریز کنند تا این سود، صرف توسعه زیرساختهای منطقه و کشور شود، ولی این مبلغ تاکنون به استانها تخصیص داده نمی شد که با پیگیریهای دولت سیزدهم برای نخستین بار بخشی از اعتبارات حاصل از ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به توسعه زیرساختهای خواف تخصیص یافت.

مجتمع سنگ‌ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ‌ آهن در جهان و تامین‌کننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ‌ آهن در ایران است.

مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ‌ آهن کشور در گستره‌ای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.

مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۱۳۵ مصوبه برای گلستان در سفر دوم رییس جمهور اختصاص یافت
  • ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای راه‌های سیستان و بلوچستان نیاز است
  • سرانه فضای آموزشی در گلستان حدود ۴.۸۵ متر مربع است
  • صرف ۸ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه سیستم‌های روشنایی در شهرکرد
  • نیاز گلستان به ساخت ۶ پایگاه امداد و نجات جاده‌ای
  • نیاز گلستان به ساخت ۶ پایگاه امدادونجات جاده‌ای
  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • ۲۰۰ میلیارد ریال از حقوق دولتی معادن برای عمران خواف تخصیص یافت
  • ۱۰ روستای گلوگاه با مجتمع شهدای هزارجریب آبرسانی می شود
  • ۵۰۰۰ میلیارد ریال پروژه در راه‌های دشتستان فعال است